07242024Сря
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 181 до 190

181 Понякога трябва:
Да затвориш очи, за да видиш.
Да замълчиш, за да кажеш.
Да избягаш, за да се върнеш.
Да се изгубиш, за да се намериш.
Да паднеш, за да станеш.
Да спреш да мислиш, за да осъзнаеш.
Да спреш да търсиш, за да откриеш.
Да спреш, за да се огледаш...
Да спреш, за да продължиш...


Философски мисли от 171 до 180

171 Когато се чувствате добре, всичко около вас е хубаво. Когато всичко около вас е чудесно,всяко нещо ви прави щастливи. Вие обичате всичко наоколо, защото обичате себе си. Защото харесвате живота си. Защото сте в съгласие със себе си. Защото животът ви е щастлив. Спокойни сте и сте щастливи.

Дон Мигел Руис

Философски мисли от 161 до 170

161 Щастието е главна цел. И чрез споделяне на това щастие, човек трябва да помага на околните с каквото може, за да им позволи и те да изпитат това велико чувство! Щастието се състои в това да откриеш част от вечността, скрита в другия, и да я припознаеш като своя.

Философски мисли от 121 до 130

121 Начинът на говорене и писане, който никога няма да излезе от мода, е да се говори и пише искрено. Достойни да станат публично достояние са само онези мисли, до които сте достигнали, опитвайки да задоволите собственото си любопитство.

Ралф Емерсън

Философски мисли от 111 до 120

111 - По-добре идвай в един и същи час - каза лисицата. - Ако идваш например в четири следобед, аз още от три часа ще започна да се чувствам щастлива. Колкото повече наближава часът, толкова по-щастлива ще бъда. В четири вече ще се вълнувам и ще се безпокоя, ще открия цената на щастието! Но ако идваш, когато ти хрумне, никога няма да зная за кога да подготвя сърцето си...

Антоан дьо Сент-Екзюпери - "Малкият принц"

Философски мисли от 141 до 150

141 Самотата се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш. В наши дни Декарт не би написал: “Мисля, следователно съществувам.” Би казал: “Сам съм, следователно мисля.” Никой не иска да бъде сам, защото така му остава прекалено много време за мислене. А колкото повече мислиш, толкова по-умен ставаш и следователно по-тъжен.

Фредерик Бегбеде

Философски мисли от 101 до 110

101 Едва покълналото растение е нежно и слабо. Изсъхналото е твърдо и кораво. Оттук става ясно, че всичко, което е нежно и слабо, в него има живот.

Лао Дзъ


  • Нови

  • Най-четени